Антон Хекимян е един изключително добър избор и аз смятам, че той ще бъде изборът на столицата. Почти всички структури в София номинираха Антон Хекимян. Това обясни пред bTV депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на енергетиката Теменужка Петкова по повод кандидатурата на Хекимян за кмет на София.

По думите ѝ, номинирането на журналиста е станало по време на номинационните събрания в ГЕРБ-СДС.

Водещата Цветанка Ризова изрази учудване как всички структури изведнъж са се сетили за Хекимян като подходящ кандидат. „Мен някой да ме е номинирал във вашите структури?“, поинтересува се тя.

„Нямате номинации. Антон Хекимян има номинации в почти всички структури“, попари я Петкова.

„Той е публична фигура, който години наред работи на показ. Всички знаят какви са неговите възможности. Смятам, че това е един млад интелигентен човек. Това, разбира се, не му пречеше да е критичен през всички тези години“, допълни тя.

„Смятам, че това е един много добър избор за столичани“, заяви Петкова.

Тя коментира и напрежението около намеренията за затваряне на въглищни централи заради Плана за възстановяване и развитие.

„Не е имало обсъждане с хората, засегнати от този процес. В тези териториални планове няма предвиден нито един лев за инвестиции в междинни технологии“, изтъкна тя.

„Смятате ли, че в рамките на 1-2 години е нормално да бъдат затворени тези централи и да бъдат уволнени хората?“, попита бившият министър.

Тя отправи апел към министъра на енергетиката и министър-председателя да не неглижират проблема.

Петкова коментира и срещата между Бойко Борисов и Николай Денков: „Г-н Борисов разговаря с министър-председателя Денков, заяви какви са нашите притеснения, получи уверение, че е станал грешка по отношение на текста. Грешката е, че никой не е разбрал как са избрани 10 или 11 фирми“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук