Това, което направихме с Цецка Цачева, Ваня Колева и останалите колеги, бе доблестна постъпка. Ако не се бяхме оттеглили – компроматите щяха да зачестят и това можеше да доведе до увреждане на имиджа на партията. Това заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в Божурище, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„В тази кампания опозицията няма да допусне да има дебат как да защитим по-успешно българския национален интерес в Европа. Ще се търсят начини за дискредитиране както на кандидатите за евродепутати, така и на успешните кметове на ГЕРБ.

Истината е обаче, че компроматната война по своята същност не може да доведе до нищо градивно“, обясни пред всички присъстващи зам.-председателят на ГЕРБ и даде пример с днешното изявление на Корнелия Нинова във връзка с резолюцията за Истанбулската конвенция, която ще се гласува от ЕП.

„Тя обаче отново пропусна да спомене факта, че предложението е на двама социалисти от ПЕС, като по този начин отново акцентира върху различията, които има БСП с европейското си семейство. На всички хора е ясно, че това е поредният опит на Нинова да се заиграе със страховете на хората“, коментира Цветанов.