Дали проблемът с Търговския регистър не е умишлен саботаж от някой, който иска да създаде проблеми в държавата.

Това попита от парламентарната трибуна зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Днес народните представители нищят казуса със срива на Търговския регистър на извънредно заседание.

„Бих искал да попитам вярно ли е това, че се установява, че фирма „Лирекс“ е обединила дисковия масив на основния сървър с този на резервния. Това сливане на масивите е довело до невъзможност за възстановяване на база данните“, смята още Цветанов.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ това, което е по-важно,  е да се попитат представителите на изпълнителната власт за фирмата „Лирекс“.

„Тя беше споменавана много. Дали тази фирма изпълнява стриктно договора, който има със съответните институции в България. Това е поредният проблем, който възниква, както проблемите, свързани с МВР, когато беше наложена тази фирма от 2007 г. от тогавашния началник на кабинета на Румен Петков - Александър Петров“, обясни още Цветанов.

Народният представител посочи, че той е бивш функционер на БСП.

„Ако попитаме как беше направено видеонаблюдението, това беше с много изричните указания, които бяха дадени, да спечели „Лирекс“ и да осъществи съответното видеонаблюдение“, заяви Цветанов.

Днешният дебат действително беше полезен, обясни още той.

„Трябва да бъдем надпартийни, когато говорим за институции“, смята още той, като благодари на премиера Бойко Борисов, за положените усилия.