„Нямам готовност да изнасям декларация, но заради личния акт на г-н Главчев искам да заявя пред всички, че никой не знаеше какви разговори се водиха през последния един час в ГЕРБ. Разговорът бе максимално откровен. Всяка една от ПГ изнесе своите аргументи за това трябва ли да се върви към оставка на Главчев или да го защитим“, това заяви вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов веднага след като стана ясно, че Главчев е депозирал оставката си. Новина, която първо БЛИЦ съобщи.

„Ние знаем, че председателят на българския парламент е изключително важна роля. В последните няколко седмици имаше съзнателни опити за търсене на провокация. Решението, което Главчев взе – да освободи Нинова от парламента, създаде усещането, че се опитва да ограничи свободата на словото. Категорично мога да заявя, че никога по никакъв повод ние не сме искали да правим подобно ограничение“, категоричен бе Цветанов.



„Това, което Главчев направи днес, е постъпка, която всеки трябва да оцени. Нека с неговата оставка да няма спекулации. Той го прави само и единствено воден от националния интерес и за да може парламентът да работи нормално“, категоричен бе Цветанов, който каза, че от ГЕРБ не желаят да има дискредитиране на БГ парламента.

„В днешната ситуация няма печеливши - всички сме губещи“, каза още вторият в ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!