Към настоящия момент няма още окончателно решение за главен секретар на МВР. Това заяви пред журналисти в Смолян председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщава „Фокус“.

„Това е от компетентността и правомощията на министъра на вътрешните работи и на премиера на страната, разбира се след приключване на цялостна съгласувателна процедура с президента на страната Румен Радев, както беше направено в предишния случай, когато Младен Маринов беше предложен от Министерски съвет, респективно и от министъра на вътрешните работи за главен секретар на МВР и след съгласувателната процедура и проверките, което е направил допълнително и Румен Радев, той издаде указ за назначаването на Младен Маринов за главен секретар“, поясни Цветанов.

Той допълни, че в момента законът дава много и ясни определения, когато няма издаден указ за назначаването на главен секретар на МВР, тази функция може да бъде възложена на заместник главния секретар. „Смятам, че по никакъв начин няма да се наруши работата и естеството и функционалните задължения на министерството“, коментира още Цветан Цветанов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ