До 10-на дни ще връчат 17 нови автомобили за служителите на МВР-Благоевград по европейска програма за дирекциите, които имат външна граница със страни извън ЕС. Това каза в Благоевград министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който преряза лентата на санираната сграда на ОД на МВР, където се помещава и Първо РУП, съобщава БГНЕС.

„Проблемите в министерството не могат да се решават без диалог, който включва и критика, когато е градивна и основателна. За да убедим обществото, че трябва да се повиши заплащането, статута на полицая, ние трябва да даваме услугата, което то очаква от нас, за това работим в двете посоки. За да имаме очи да искаме, трябва да дадем сигурност", каза още Маринов. 

Според него системата на МВР не търпи тези, които не работят, центробежната сила изхвърля тези, които мързелуват. А по отношение на кадрите кризата в МВР е преодоляна. „В отдела по кибер-сигурност служителите трябва да са много добре подготвени, на вън им предлагат много по-добри заплати, и за това мога да ви кажа, че тези момчета, които работят там заслужават адмирации за това, че имат чувство за дълг към родината, за да продължат да работят тази работа”, допълни вътрешният министър.

Той завърши брифинга с думите, че за да каже кой ще бъде новият главен секретар, трябва да бъде на 99 на сто сигурен. „Всеки от екипът, който ръководех бе от изключителни професионалисти, и всеки от тях може да бъде успешен главен секретар”, каза Маринов. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ