ПГ на ГЕРБ ще подкрепи всяко предложение, което се внесе от министър председателя и трите оставки. Това каза пред журналисти в МС председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след Коалиционния съвет на  ГЕРБ и „Обединени патриоти“.
 
„Съобразихме се и с решението на НФСБ, че ще гласуват против оставките. Това е тяхно политическо решение, взето на съвет“, посочи той. „Извлекли сме си поука, ако се налагат следващи промени, те да бъдат първо консултирани и съгласувани с партньорите ни, независимо, че са от квотата на ГЕРБ“, допълни Цветанов.
 
Попитан това означава ли, че НФСБ ще гласува против оставките, а ще подкрепи новите кандидати той уточни: „В общи линии се очертава такава политическа ситуация. Но това по никакъв начин не влияе на стабилността. Не променя общата ни цел за 4-годишен мандат“.
 
„Премиерът обяви на коалиционните партньори решението, взето в ГЕРБ. И вчера, и онзи ден с премиера сме дискутирали конкретните персонални назначения“, обясни Цветан Цветанов. „Коалиционните ни партньори се съобразиха и приеха доводите на премиера“, каза още той.