Ние се нуждаем от подкрепата на Европа, а Европа се нуждае от системни политици и партии, принадлежащи към най-големите политически семейства. Това каза в Кюстендил зам.- председателят на ПП ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов, предаде "Фокус".

По думите на Цветан Цветанов посочи, че една победа се постига, когато всички са заедно. Една победа се постига, когато всички са заедно, а Снимка: ПП ГЕРБ победата е ключова за България и за развитието на общините и на регионите в страната.

Цветанов посочи, че през последните години в Кюстендилска област от европейската солидарност са влезли над 50 млн. лева по европейски проекти. „Това е силна и обединена Европа, точно за това ще се борят нашите евродепутати, тези които ще станат евродепутати в бъдещия Европейски парламент”, каза Цветан Цветанов.

По думите му ГЕРБ има изключително успешен еврокомисар – Мария Габриел. Цветанов посочи, че не може да се сравняват Мария Габриел и Елена Йончева, защото това са две абсолютно противоположни личности. Едната иска силна и обединена Европа, работи за България, работи за силна и обединена Европа, доказала е, че може да го прави и е оценена от всички европейски лидери и това е Мария Габриел. „Няма как да не кажем силни думи за Андрей Ковачев, който допринесе изключително много за диалога между Европейския парламент и Северна Македония. Когато нашите съседи са добре, това означава, че и всички ние ще сме добре”, каза Цветан Цветанов.

Той благодари и на кандидатът за евродепутат Лиляна Павлова. Според него тя е показала, че може да се справя с всяко едно предизвикателство. „Когато една страна влезе в Европейския съюз, тя получава след години своето първо председателство. България ще бъде запомнена във всички европейски държави с едно от най-успешните председателства, които са провеждани през последните години в Европейския съюз”, каза Цветан Цветанов. По думите му това е заслуга както на Лиляна Павлова, така и на премиера на България Бойко Борисов, който е показал, че може да бъде европейски лидер.

Цветанов посочи, че днес министър-председателят е открил нови заводи в Кърджали и в Русе. „А нашите политически опоненти казват, че той прави политическа кампания за ПП ГЕРБ, но не – той прави политическа кампания за България и допринася за инвестициите, които се увеличават с всеки изминал месец и с всяка изминала година”, каза Цветан Цветанов.

Той припомни 2013 г. ш 2014 година, когато е било на власт правителството на Орешарски. „Нека припомня, че новият финансов период трябваше да започне от 1 януари 2014 година. Той се забави с година, година и половина, защото два пъти това споразумение с Европейската комисия и България беше отлагано с правителството на Орешарски, защото не бяха способни и нямаха доверието на Брюксел, за да подпишат това споразумение”, каза Цветан Цветанов.

Тоj посочи, че целта е след като ГЕРБ спечели изборите, евродепутатите отидат в Брюксел, със силното правителство на Бойко Борисов, с доверието което България има от Брюксел, да се подпише новото споразумение и от 1 януари 2020 година всички кметове на общини в страната да се възползват от европейската солидарност и договорените средства да стигнат до всички региони в страната. „Не подценявайте 26 май. Много са тези, които казват, че те не се важни, защото не са свързани с местната, законодателната и изпълнителната власт. Не е така, защото ние се нуждаем от подкрепата на Европа, а Европа се нуждае от политици и партии, които са системни и които принадлежат към най-големите политически семейства”, каза Цветан Цветанов.