Времето ще покаже дали посещението е било успешно, или не. Разбира се, опозицията винаги критикува и казва на черното бяло. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на БЛИЦ.

"Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от рамката на ЕС. Това, което направи Борисов за коментара за "Южен поток", той се извини. Той в момента говори за евентуална тръба, която да бъде до България, а за "Южен поток" бе конструиран по непрозрачен начин", коментира той.

"В момента има два реактора, които са платени от държавата и трябва да се вземе решение от българската държава. Трябва да защитим националния интерес. Проектът за Белене е на стойност около 20 милиарда лева. Трябва да е ясно дали този проект ще се случи, без национална гаранция. Това ще бъде политически дебат, който ще се води в следващите две седмици за отпадаме на мораториума и да водим преговори с потенциални купувачи", посочи още Цветанов.

Удачно е Борисов да дойде и да се обсъди срещата с Путин. В следващите седмици министърът на енергетиката ще бъде достатъчно да дойде, за да бъдат обсъдени важните идеи.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ