Вече официално "Продължаваме промяната" на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков ще се яви на изборите като коалиция на партиите "Волт" и "Средна европейска класа". Междувременно Петков отклони предложението на "Демократична България" за явяване с общи листи.

"Не трябва преди изборите да се явяваме с обща листа, защото има хора и вдясно, и вляво. Ние явно ставаме новият център. Трябва да дадем пълна демокрация на избирателите да гласуват по цялата палитра – от най-ляво до най-дясно", каза Кирил Петков.

"Волт" и "Средна европейска класа", които се оказаха мандатоносители на проекта на Асен Василев и Кирил Петков, още не са решили кой ще влезе в техните листи. 

"Всичките решения за листите ще се взимат от коалиционен съвет, така че тепърва ще се обсъжда реденето на листите. Това не е важно толкова – реденето на листите. По-важно е хората, които влизат в листите, да са почтени, да са хора, които могат да допринесат за развитието на държавата", заяви лидерът на "Средна европейска класа" Константин Бачийски.

"Ние поставихме наши червени линии, по които не бихме работили по принцип не само преди изборите, но и след изборите", подчерта лидерът на "Волт" Настимир Ананиев.

Лидерите на партиите мандатоносители определят като естествен процес създаването на коалиция преди изборите. 

"Разговорите започнаха, след като служебните министри сдадоха мандата. Развиха се доста бързо, тъй като имаме огромно припокриване на идеите. Кирил Петков беше един от хората на протестите на "Росенец" миналата година, комуникирали сме и покрай Корал", коментира Бачийски.

"Профилът на г-н Василев и г-н Петков е профил на хората, които в момента членуват във "Волт". Отказът за общи листи с Мая Манолова и Христо Иванов, не означава, че вратата за съвместна работа е затворена", посочи Ананиев.

Междувременно стана ясно, че при "Зелено движение" върви дискусия дали партията да остане част от "Демократична България", предаде Bulgaria ON AIR.

Въпрос дали да продължат заедно или отделно стои и пред триото Манолова, Хаджигенов и Бабикян.