Господин вицепремиер, оставете туризма на спокойствие и се насочете към нещо, което наистина разбирате! Спрете да си правите пиар на наш гръб с Вашите показни акции, които опозоряват сектора, постигнал през последните години рекордни резулати с много усилия и нелек труд.

За това призоваха Валери Симеонов представители на туристическия бранш с дълъг стаж. Губим приходи от постоянните Ви проверки за шума в заведенията, осъществявани силово и с намесата на полицията, което плаши клиентите ни и ги поставя в недоумение и шок. Как тези хора ще дойдат отново в България, питат предриемачите. 

Те са изключително притеснени, че акциите на вицепремиера са довели до сериозен спад на клиенти, за което според тях Симеонов трябва да понесе цялата отговорност. Вие също сте имали бизнес, нима не разбирате, че не по този начин в една цивилизована страна може да се прави инспекция като в наказателна рота, питат риторично представителите на бранша.    

Те отправят и няколко конкретни въпроса към Валери Симеонов: 

- Защо искате да ни затворите заведенията? 
- Защо искате да откраднете бизнеса ни?
- Защо ни подлагате на репресии като фелдфебел, та нали ние осигуряваме работни места и приходи в туризма? 
- Какво ще се случи с курортите, след като изгоните младите хора от тях? 

Обръщаме се към Вас с молба: престанете с репресиите и издевателствата над българския туризъм. Явно не познавате неговите проблеми, нито усилията на хората, които с работата си изграждат имиджа на България. Туризмът не е само висок дял от брутния вътрешен продукт, но и емоции, преживявания, изкуство да се общува. Ясно е, че не ги владеете. В тази сфера наистина трябва да си професионалист и добър психолог, а не да мачкаш грубо и да риташ директно с бутонките. Нужна е отговорност, която явно Ви липсва. Защото всяко негативно послание, което рефлектира върху името на България, може да остави  петно за години напред, категорични са недоволните мениджъри.