Войници от разузнавателно-диверсионните специални части "Кракен" от полк "Азов" разрушиха вражеския щаб в района на Харков, предават световните агенции. 

Артилеристите на поделението с един прецизен удар разбили щаба, където се намирали окупаторите, а съседните сгради останали невредими.

Видео беше публикувано в Telegram канала на специалните части.

"Артилерията на нашето подразделение продължава да унищожава нашествениците. Този път беше ударен щабът на противника", се казва в изявление на украинските защитници.

На кадрите се вижда колко точно работят украинските артилеристи. Насочването е извършено от дрон, който заснел и ликвидирането на окупаторите.

Специалното подразделение „Кракен“ на полк „Азов“ е отделно разузнавателно-диверсионно подразделение в състава на военното поделение на Министерството на отбраната. В звеното влизат представители на Националния корпус.

KRAKEN работи в района на Харков. Бойците на поделението превзеха много населени места в региона, включително Питомник, Олховка, руската Лозовая.

Припомняме, че на 27 юни украински защитници елиминираха един от най-скъпите хеликоптери на противника си - "Алигатор", в посока Харков.

Превод: БЛИЦ