Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан изпрати писмо до Бойко Борисов, в което изразява своята благодарност за отличното сътрудничество: „Високо ценя приятелските и сърдечни лични отношения, на които се наслаждавахме през тези години“.

В писмото си унгарският премиер посочва, че Европейският съюз се сблъска с редица предизвикателства през последните години, включително и най-суровата масова миграция, на която сме ставали свидетели. „Убеден съм, че нашите усилия да спрем потока от нелегални мигранти към Европа са допринесли значително към сигурността и безопасността на нашия континент, за което Ви дължим голяма доза признателност и уважение. Мога да Ви уверя, че моето правителство ще продължава да засилва сътрудничеството между нашите държави и се надявам, че аз самият също мога да разчитам на Вашето приятелство и подкрепа в бъдеще“, се казва още в адреса.

Виктор Орбан завършва писмото си, като пожелава на Бойко Борисов успех както в личен план, така и в бъдещите му професионални начинания.