Македонците са възмутени от действията на майката на Андрей Зографски от "Спаси София". Докато тя протестира на първа линия срещу френското предложение за РСМ, синът ѝ се е уредил в България, това става ясно от публикация в социалните мрежи на Димче Ямандиев, предава Tribune.bg

„Пълна лудост, Солза протестира срещу българизацията, а Андрей, нейният син, живее в България и е един от лидерите на Фондация "Спаси София“, пише той.

Темата, очаквано, предизвика отзвук и у нас. Един от коментарите във фейсбук профила на Любомир Милошев гласи следното:  

„Северномакедонският политик Солза Гърчева се похвалила на официалната си страница, че протестира срещу „францускиот предлог“. В местната телевизия Алфа тя дори нарича предложението на френското председателство асимилаторско, боравейки доста умело с обичайните македонистки и антибългарски тези.

В същото време нейният син, Андрей, свестен млад човек, е активен столичен либерал в България, активист и част от екипа на "Спаси София". И не, не се заяждам, яд ме е на лицемерието - синът у София во европската уния, майката на барикадите в Скопие срещу приемане на френското предложение, защото обслужвало България.

Госпожата или е изключителен лицемер, като почти цялата политическа класа в Скопие, или взима по 4к от руското/сръбското посолство в РСМ, за да говори срещу нашата държава и ЕС. А Андрей от "Спаси София" кръстосва столицата ни в борба за европейска и правова България. Ако следваме логиката на майка му, он е предавник с български пасош, асимилатор и фашист.

Оф, съвсем се обърках."