Лидерът на НФСБ Валери Симеонов изказа недоволството си към сриналата се до нивото на кабеларка bTV. Причината е обслужването от страна на медията на интересите на избягалия в Дубай хазартен бос Васил Божков.


От седмици медията се занимава само с тази тема, адвокатствайки от сутрин до вечер на бизнесмена, в чиято безкритична трибуна се превърна. 

Припомняме, че по-рано и премиерът Борисов определи медията като Божков TV. "Няма да се хвана на въпросите на Божков ТV", реагира премиерът на въпросите от журналиста на bTV по повод прехвърлянето на акциите от бизнесмен Васил Божков.

"Дай Боже да станат новина тези шашми на Божков, който е избягал от правосъдието", каза Симеонов пред БЛИЦ. 

Той обяви, че има пълно основание да твърди, че bTV "е телевизия на олигарсите". "Не може водещият на сутрешния блок Антон Хекимян и шефът на новините Венелин Петков да затаяват информация за подготвяно престъпление.

Симеонов допълни, че е подал сигнал срещу двамата в прокуратурата.

"Цветомир Найденов сам си разказа за случая. Бил е заплашен с убийство и се е срещнал с Хекимян и Петков, но те не са реагирали. Не може да се постъпва така, за да не си развалиш финансовия комфорт", поясни Валери Симеонов.