Все още не сме подписали коалиционното споразумение. За стратегическите приоритети сме се разбрали. Сега приключваме с политическото споразумение. Това ще бъде нещо като Библията на бъдещата работа на тези политически формации. Това заяви в ефира на "Здравей, България" лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединените патриоти Валери Симеонов.
"Не знам защо има такъв огромен интерес към личностите. Може би пак хората искат царе и месии, които да оправят нещата. Не става толкова лесно. Професионалният политически подход е този, който произвеждаме ние - сядаме  и уточняваме програмата на първо време, после начинът на взимане на решение. Не сме говорили нищо за министри. Знам, че никой не вярва. Явно политиците са много дискредитирани в България и никой не им вярва. Никакви кадри не са говорени", каза той.

"В областта на енергетиката и на икономиката почти нямахме разминавания", призна Симеонов и добави: "Има изричен текст в нашето споразумение, че всяка политическа сила може да издига и кадри, които не са нейни членове."

е е редно главният прокурор да прави срещи извън кабинета си, от друга страна това не е наказуемо. Все пак той е жив човек, ходи по събития и коктейли, там също се среща с хора.Нека не влизаме в сферата на предположенията", каза Симеонов и посочи, че има много по-важни и интересни неща като скандалът с КТБ.

"Защо сега ще ми пускате думите на турския посланик и то по националния ефир. Пуснете нещо по-българско", поде Симеонов.

Ани Цолова заядливо го закачи: "Ами, какво да ви пуснем, химна ли?!"

"Ансамбъл "Българе" примерно, да тропнем едно хоро", отвърна патриотът.

След записа Симеонов поде: "Мерси, че спряхте тази лудост, тази наглост. Тоя участваше в предизборната кампания, неговите министри в Турция призоваваха за кого да се гласува. На тоя президента чертаеше едни карти на турския етнос, който уж бил навсякъде на Балканите. И този говори, че не трябва Турция да се приема, като враг. Наглостта му няма никакви граници. Нашата държава е много по-стара от Турция, за моята държава са текли реки от кръв и ние няма да приемаме на някакъв претенциите и да се прегънем", каза той.

"Смятаме, че Надежда Нейнски трябва да бъде отзована. Още с обявяването на изборите тя тръгна на обиколки в Турция, за да подтиква мюсюлманските организации да ги подтиква да откриват максимален брой секции . Това не е нейна работа", завърши той.