"Групата на платените социолози не ме интересува има и други изследвания, които показват други резултати за НФСБ - процентите са над 4 и 5. "Тренд" предричаха 2% на предните избори, а ние постигнахме 3,7. Не съм специалист по социология, може да има 2% разминаване, като цяло тези изследвания влияят върху нагласата на избирателите, лично аз предложих когато приемахме промени в Изборния кодекс, последния месец преди изборите социологически проучвания да няма, това влияе на по-лабилните избиратели, това не е морално."

Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова тв лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

По повод коалиционните си партньори, той обясни, че патриотите ги обединява коалиционно споразумение, в което няма точка да се преразгледа, ако има различие на резултатите по време на избори.

Той се похвали, че след него и партията му остават видими резултати, с които не могат да се похвалят колегите му.

"Ако политикът се занимава само с политика и чрез нея търси печалби, това не е редно, добре е човекът да познава живота, да си е стъпил на краката, да е построил няколко обекта, да има успешен бизнес, лошо е, когато се пробутват на хората момчета и момичета, които нямат никаква биография, тогава само по външни показатели ли трябва да бъдат избирани, те няма да свършат работа за съжаление", предсказа Симеонов.

Той захапа и Веселин Марешки, който бе гост преди него в предаването и се похвали на какви цени продава горива, като посочи, че има бизнесмени като лидера на ВОЛЯ, които влизат в политиката с неясни мотиви, и на свой ред показа снимки на паметници  и мемориали, които е направил със собствени пари.