В листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов” професионални политици няма - такива , които са изкарали в Народното събрание по 4-5 мандата, каквито има в другите листи. Тук всеки е изградил биографията си, изградил си е името и чак тогава е дошъл в НФСБ - за да направи нещо”. Това заяви водачът на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” – Валери Симеонов на среща със симпатизанти в Хасково.

Заедно с него в разговорите се включиха шестата в листата Венера Тодорова и народните представители от НФСБ Георги Колев и Петър Петров.

Представители на  сдружение „Българска домашна ракия” също присъстваха на събранието. „ Подкрепяме Валери Симеонов, защото единствено той ни подкрепи, когато затвориха обектите и ракиените казани и единствено той се застъпи за малкия бизнес, и за този бранш. Аз съм представител на националното сдружение „Българска домашна ракия” за Хасковска област. Подкрепяме Валери Симеонов и ще го подкрепяме до край”, заяви Митко Чакалов.

Валери Симеонов беше категоричен, че родолюбивата коалиция е по-различна от всички останали - и като състав, и като присъствие в политиката.  „Ние сме хора на действието. Много приказки няма да чуете от нас. Няма да чуете красиви призиви , обещания, които се отправят при всички други предизборни събрания. Ние не казваме „ще” – ние казваме какво сме направили. От там нататък всеки избирател може да реши за кого да гласува - за някой, който му обещава хубави работи, които няма да свърши, или да гласува за хора, които са свършили нещо. С други думи - връщаме се на онази стара китайска мъдрост, че „Не е важно дали котката е черна или бяла, а дали лови мишки”, каза още Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ посочи, че свършеното от него и народните представители на НФСБ за по-малко от две години са неща, които всеки може да ги види и да се убеди, че са направени.

Той даде примери с изградената – първа в ЕС, ограда по границата с Турция, с акциите по Черноморието, въвели ред и докарали в държавния бюджет няколкостотин милиона лева допълнително, със защитата на малкия и среден бизнес. С това, че Валери Симеонов и НФСБ първи настояха и започнаха реформа в ТЕЛК-овете. С това, че с действия беше показано как в гетата може да бъде въведен ред. С това, че за първи път от 30 години насам към българските общности в чужбина бе изграден мост и те разбраха, че зад тях може да стои българската държава.