Бившият социален министър от кабинета "Борисов 2" Зорница Русинова заяви в ефира на Канал 3, че обещанията в предизборната програма на БСП са неизпълними:

"Много често торбата с обещания на БСП граничи с торбата с лъжи. Затова е много важно ние политиците да не забравяме, че гражданите са данъкоплатци. Когато даваме обещания, те да са изпълними и да са гарантирани от бюджета, който ние преразпределяме от данъци и осигуровки, които плащаме всички. Това е разликата между ГЕРБ и всички останали програми, които тези дни се промотират.", заяви Русинова в предаването "Офанзива".

"Ние гарантираме растеж, развитие и икономически просперитет чрез стабилна финансова държава, с основни няколко приоритета. Постигнатото от ГЕРБ трябва да бъде преформатирано в някои от сферите. Основен акцент е човекът и начинът, по който държавата се грижи за човек и семейство. Затова изведохме като приоритети образование, сигурност и насочването на публични средства към конкретните нужди на конкретното семейство и конкретния човек.", обясни тя и допълни:

"Реалистично е минималната заплата да стане 650 лева. Основна задача на ГЕРБ при следващ мандат ще бъде да осигури нормална среда за бизнеса, за да създава работни места."

От БСП не закъсняха с отговора.

"Не ни учудват обвиненията на ГЕРБ. Те са тези, които преписаха голяма част от нашата програма. Нормално е да твърдят подобни неща. Преди да сложим всяка една мярка в нашата предизборна програма, ние сме направили точен разчет как точно и откъде ще бъдат осигурени тези средства. Мога да кажа, че всичко, което сме заложили, е стиковано с експерти и икономисти и ние заставаме твърдо зад това, което сме казали.  Идеята им за стойността на минималната и средна работна заплата цели едно-единствено нещо - да спечелят повече гласове. Нека хората сами преценят какви са тези предложения.", заяви Вяра Емилова от Изпълнителното бюро на социалистите, която се включи на живо от конгреса на БСП.