Общинският съветник от БСП Ваня Григорова изрази мнение в ефира на Bulgaria ON AIR, че е нормално по-рано днес да не се стигне до гласуване на председател на СОС, тъй като няма воля за водене на публични разговори

"В неделя имахме среща с представители на "Спаси София" и ДБ, там изговорихме част от нашите приоритети. Ако някой смята, че първо трябва да говори за постове, тогава не ние сме негов партньор.

Утре имаме среща с представителите на ПП-ДБ-СС, за да се разберем какъв подход ще предприемем", заяви тя. 

"Избирателите не дадоха на никого властта еднолично да управлявали. Дори не излязоха достатъчно да гласуват на тези избори.

Трябва да се водят разговори с всички групи общински съветници. Няма как да застанем просто зад личност. Инатът е от ПП-ДБ-СС.

Договорката им е Терзиев да финансира кампанията и да бъде кандидат за кмет, а Бонев да отстъпи крачка назад и да стане председател на СОС. Тези лични уговорки не обвързват нас", каза още Григорова.

Според нея от ПП-ДБ и ГЕРБ искат да направят "поредната сглобка" в Столичната община и започват отново битката с миналото - с паметници и исторически дати. Нормално е да търсиш емоционална линия на сближаване, когато си толкова безпомощен.

ПП-ДБ хем искат, хем не искат да са с ГЕРБ, посочи общинският съветник от БСП.

Григорова е на мнение, че ако има заплаха да загубим милиони, ако няма председател на СОС, има алтернативно решение - "да си изберем председател, да формираме комисия за доклад на кмета, да премине гласуване на заседание на СОС и този председател да си замине".

Оказва се, че държавата трябва да плати 1,6 млрд. лв. заради "Топлофикация-София", но трябват и средства за нейното модернизиране. По думите на Григорова е подаден проект за модернизиране към ПВУ, но той не е бил одобрен от правителствата на ГЕРБ или "Продължаваме промяната".

"Сега се покриват тези задължения, но управляващото мнозинство заявява, че мислят за концесиониране на дружеството. Ние сме против и няма да се поддадем на кухи обещания", изтъкна още гостът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук