Силен човек в БСП хвърли голяма бомба за Ваня Григовора. Близкият до Корнелия Нинова Иван Ченчев, зам.-председател на ПГ на БСП, прогнозира, че бившата синдикалистка няма да остане дълго време общински съветник от БСП.

„Ваня Григорова няма да остане дълго общински съветник, поне според мен. Вероятно си постила за нещо друго или друга посока.

Тя има право да направи каквото реши. На Григорова й трябваше БСП и тя дойде на крака на „Позитано” и всички ние единодушно я подкрепихме.

Тя засвидетелства уважението си, но след това тя коренно промени своето отношение. Защо тя промени поведението си, трябва да попитате нея”, коментира Ченчев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS по повод поведението на общинския съветник и неуспял кандидат за кмет на София Ваня Григорова.

За неподкрепата от страна на БСП в парламента на бюджета за здравеопазване, който е с 1,1 млрд. лева повече, Ченчев обясни, че хората продължават да виждат липсата на болници по места, продължават да са недоволни от здравната грижа.

По повод скандала между депутата от ДПС Делян Пеевски и колегата му от ПП-ДБ Кирил Петков депутатът от БСП каза:

„На мен ми е неудобно да преповторя това, което ми чуха ушите в пленарна зала. Имаше част и от нецензурни изрази, но така се показа пред цяла България този публичен рекет, който си налагат един на друг в управляващата „сглобка”.

Така се командва България в момента - като се разпределят порциите, като се налагат един на друг кой има повече влияние, за да си нагодят властовите позиции”.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук