Важен ден предстои в Народното събрание (НС). Програмата на народните представители включва проект на решение, с който възлагат на Министерския съвет (МС) да включи райския газ в списъка с наркотични вещества. Предложението е на БСП.

С обсъждане на промени в Търговския закон, внесени от Министерски съвет, ще започнат работата си депутатите. Създава се правна възможност за постигане на ускорена ликвидация на юридически лица, които през последната година не са имали дейност, наети служители или регистрация по Закона за данъка върху добавената стойност.

Това се постига чрез съкращаване на сроковете за проверки от органите на Националната агенция за приходите, Националния осигурителен институт и по-кратък срок за удовлетворение на всички кредитори. За да се възползват от улеснената процедура, те не бива да имат задължения към държавата и общините, както и данъчни задължения или задължения за осигурителни вноски.

Депутатите трябва да приемат и два проекта на решения. С първия се възлага на министъра на енергетиката да проведе разговори с украинския си колега или негов представител за продажба на оборудването, предназначено за АЕЦ "Белене". Вносители са депутати от ГЕРБ СДС и ДПС.

В дневния ред са включени и обсъждане на първо четене на промени в Закона за адвокатурата и окончателно приемане на промени в Закона за счетоводството.

Във вторник от ПП- ДБ поискаха изслушване на министъра на енергетиката Владимир Малинов във връзка с проведената акция на Европейската прокуратура в помещения на държавния газопреносен оператор "Булгартрансгаз" ЕАД, но засега то не е включено в програмата на НС. Официална информация какъв е поводът за проверката все още няма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!