„На въпросната среща са водени разговори със свободен характер и са обсъждани идеи от политическото пространство.” Това отговориха от администрацията на президента на въпроси за срещата на “Дондуков” 2, на която е бил обсъждан предизвикалият скандал проект на закон за българското гражданство, в който бяха предвидени промени и в Закона за вероизповеданията, Закона за политическите партии и в Изборния кодекс. Това пише в. Труд, показвайки и документът от „Дондуков” 2.

Факсимиле: в. Труд

За срещата на президента с ръководството на Министерството на правосъдието (МП) разказа уволненият заради случая директор на дирекция „Съвет по законодателството” във ведомството Любомир Талев. 

По думите му на сбирката държавният глава лично е поръчал на правосъдния министър Мария Павлова законопроектът да бъде изготвен и публикуван до края на деня.

Никой не отговори конкретно дали това отговаря на истината. Затова бяха зададе въпроси по реда на Закона за достъп до обществена информация и към двете институции. От „Дондуков” 2 на практика отказват да отговорят с оправданието, че не е воден протокол. От МП удължиха с две седмици срока за отговор заради наличие на „трети лица” в информацията. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!