Днес „Визия за България“ се превърна в документ, за който говорят и останалите политически сили.  И нещо повече – „Визия за България“ се превърна в основа на коалиционното споразумение на сегашното управление на България, документ, с който се съобразяват, нещо повече, цитират се текстове от нея като управленска програма.

След 12 трудни години в опозиция БСП има реалната възможност да реализира своите политики в управлението на държавата ни.“ Това заяви на Конгреса на БСП народният представител Веска Ненчева.
 
„Ние бяхме и оставаме проводник на социални и държавнически послания. Няма как да се забрави как през 2017 г. и до края на мандата, че от трибуната на Народното събрание звучаха нашите искания - детските градини да са безплатни за всички деца в България, учебниците за учениците да са безплатни, да се промени учебното съдържание, за да имаме качествено образование и още много други.

4 години отговорът от управляващите тогава беше един и същ, но 4 г. народните представители на БСП не отстъпихме“, припомни Ненчева.
 
„Всяка година залагахме средствата в нашите алтернативни бюджети. Бяхме иронизирани и за тях. Включително и от наши другари, че бюджет се прави само от управляващи. В началото аз също не намирах смисъл в това да го правим, след като знаем, че е кауза пердута. 

Сега, когато идеите на БСП се случват една по една в различните сфери, когато детските градини и учебниците ще бъдат безплатни, за да има грижа за българските семейства, категорично мога да кажа, че каузите и политиките на БСП не са кауза пердута“, категорична бе социалистката.
 
„Тези трудности и отстояването на нашите каузи изгражда всеки един от нас и ни прави силни, поотделно и заедно.  На нас, социалистите, се полагат битките и те никога не са лесни.

Процесите, които се случват в партията са поредната битка, която заедно трябва да спечелим в името на справедливостта. Но за всичко това трябва да има двигател, човек, който да отстоява на ударите и натиска. Към този момент председателят на БСП доказа точно това с поведението си.

Силата на БСП е силата на всеки от нас. Предстои ни много работа, конфронтацията е излишна и трябва да продължим с този лидер започнатото, доказвайки, че в трудните времена се утвърждават силни хора, силни лидери, силни партии“, заяви в заключение Веска Ненчева.