Ако и останалите около 250 делегати бяха успели да участват, резултатът, с който Конгресът не прие оставката а г-жа Нинова, щеше да бъде още по-внушителен, което ясно показва настроенията в партията, а именно-пълна подкрепа за г-жа Нинова и водената от нея политика. Това заяви пред БНТ Атанас Зафиров след края на Конгреса на партията. 

Днешното заседание показа, че БСП е партия, в която могат да се чуят всякакви мнения, но когато бъде взето решение, то трябва да бъде прието и изпълнявано от всички, каза още Зафиров.

"Резултатът е напълно очакван", добави той

Председателят на партията е заложил следващата голяма политическа цел - спечелването на следващите местни избори. На първо място обаче за БСП е активно участие в управлението.

Позицията на комисията по отбрана във връзка с НАТО, е че това е най-рутинна процедура по осъществяване на Air Policing и благодарение на нея българските въоръжени сили е могат да изпълняват още по-добре задълженията си.

"България е лоялен член на НАТО, БСП потвърди това решение преди доста години. Също е важно да се каже, че България е суверенна държава и никой няма право да налага на България външни решения"