Корнелия Нинова остава лидер на БСП. На закрито обсъждане и гласуване Конгресът на партията отхвърлил оставката й с 415 гласа "против", 164 "за" и 20 "въздържал се".

По-рано бяха събрани над 500 подписа с искане Конгресът на БСП да не констатира оставката и да Й гласува вот на доверие на Нинова.

В 15.00 часа се премина към дебати по темата, но изненадващо тази втора част от заседанието се оказа закрита за медиите.

Припомняме, че Нинова подаде оставка като председател на столетницата заради слабото представяне на левицата на последните избори през ноември миналата година, когато БСП остана четвърта политическа сила в новия парламент.

Сред делегатите на конгреса обаче имаше подписка да не се приема оставката на Нинова, за да не се разклати така партията и управлението на страната. Тя тръгна от Благоевград и бе подкрепена от 500 делегати още преди старта на конгреса днес.

Благодаря ви за доверието, това ме задължава да работя с двойно повече усилия. Мога да гарантирам, че няма да предам социалистите и БСП, обърна се Нинова към делегатите.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ