Никога не съм издавал документ или разрешение за събаряне на тютюневи складове в Пловдив. Това коментира министърът на културата в двете правителства на Бойко Борисов и кандидат за народен представител Вежди Рашидов, цитиран от "Фокус". Изказването му е по повод лъжата на маргиналната партийка на проваления правосъден министър Христо Иванов "ДАЙ България" и кафявите медии на боса на "Капитал" Иво Прокопиев, че бившият културен министър е разрешил събаряне на тютюневите складове в Пловдив.

„Няма такъв документ, подписан от Вежди Рашидов. Всичко останало са лъжи и предизборни коментари. Когато днес разбрах от сайтовете и медиите, откъдето тиражираха това, горко на държава, в която едни хора, партии и кръгове искат властта чрез лъжа. Не знам какво се цели, но партия, която иска да управлява България, тръгвайки към властта с лъжи, тя не заслужава въобще да бъде партия, най-малкото и българска. Аз съм отговорен човек, за разлика от тях. Създавал съм и само създавам. Не са посадили и едно дърво, а непрекъснато са дестабилизирали хора, които желаят да работят.

Виждам, че и в сайта на Министерството на културата излезе опровержение“, коментира Рашидов, като подчерта, че не само, че не е издавал такъв документ, а 2010 г. е издал документ и е спасявал тютюневите складове от разрушаване. „Моята позиция е ясна – издал съм заповед да се възстановят, българският съд трябва да реши, за да може да се възстанови. Както едно нещо може да бъде съборено, така може да бъде и възстановено. През двата си мандата никога не съм си позволявал български паметник на културата да бъде съборен или унищожен. Съжалявам, че някои соросоидни хора желаят властта отново с абсолютна лъжа. Непочтено е към българските граждани“, допълни той.

Според него това са хора, които искат власт без да са създали нищо. „Без да са сложили един камък или една тухла, или керемида в българска църква. Знам кои са кръговете медии, те не се спряха 8 години. Соросоидните медии аз не ги чета. Ако това е проблемът, жалко. Който ги чете, това е една голяма лъжа на едни хора, които са изтъкани с лъжи. На всичкото отгоре едни лъжци желаят властта. Недопустимо“, заяви Рашидов. Той подчерта, че е работил за една партия, която е била съзидателна и градивна. 

„Всичко, за което говорим, е правено в името на българския народ. Ремонтираните театри, музеите, които съм направил, са в името на българския народ. Училищата, археологията, която е толкова видима, са на българския народ. Въпросът ми е – тези хора, които желаят властта, какво са направили за българския народ? Аз направих някои неща за него. Така че това е една много мустаката дебела лъжа. Не им прави чест и нека не се борят с лъжа да искат властта. Властта трябва да се упражнява и то положително за България“, каза още Вежди Рашидов.