Софийска градска прокуратура (СГП) в лицето на прокурор Виктор Иванов се готви да повдигне обвинение срещу 40-годишния Васил Дамянов Телбизов за убийството на сестрите от Пазарджик Росица и Христина Белнейски! Това алармира в писмо до лидера на АТАКА Волен Сидеров самият Телбизов, с което мъжът иска помощта на националистите срещу готвената измама, съобщиха от партията.
Васил Телбизов, родом от пазарджишкото с. Черногорово се оказва изключително удобен за инсинуацията, защото е човек с богато криминално минало, става ясно от текста на писмото му. Най-фрапиращото обаче е, че по време на убийството на сестрите в края на януари 2006 г., Телбизов е бил в затвора в Казичене, където излежавал влязла в сила 5-годишна присъда! За да тушират този факт, в края на януари тази година прокурор Виктор Иванов разпоредил да се вземе насила кръв от нарочения за убиец мъж.
Това е в пълен разрез със закона, защото вземането на генетични данни става само с разрешението на съда. Така ДНК от Телбизов трябва да бъде подхвърлено в делото по убийството на сестрите Белнейски, за да може той да понесе вината за престъплението, коментират от Атака.
От писмото става ясно, че в периода 2003-2005 Телбизов бил в предварителния арест в Пазарджик по обвинение за сводничество във Франция, заради което през 2005 г. е осъден на 5 години затвор. От Пазарджик го преместват в Софийския централен затвор, а по-късно в затворническото общежитие в Казичене. Като затворник от октомври 2005 започва работа на стадион "Раковски" в столицата, където остава до март 2006. През това време е имал право на домашни отпуски, от което той се е възползвал. Тази пролука в биографията му дава възможност на държавното обвинение да го нарочи за килър на сестрите. Че той не е убиецът говори и фактът, че по друго обвинение срещу него - за пране на пари, повдигнато през октомври 2005, до края на март 2006 той е бил под постоянно наблюдение - пряко следене, подслушване на телефона му, видео наблюдение. Всички използвани по случая СРС-та, назначени от ДОТИ и ДОИ, са приложени към делото му за сводничество, което в момента е във Върховния касационен съд (ВКС).
Според самия Телбизов не е случайно, че акцията срещу него започва точно сега. "Предстоят парламентарни избори и очевидно някой се опитва да извлече политически дивиденти на мой гръб", казва в писмото си мъжът.
По думите му било възможно инсинуацията срещу него да стане с помощта на наблюдаващия прокурор по делото "Белнейски" в Пазарджик Иван Даскалов, защото в края на май той щял да се кандидатира за мястото на апелативния прокурор в Пловдив Росен Димов, на когото в този период изтичал мандатът, съобщават още от Атака. 

Според Даскалов следите не водели към Телбизов

Следите, по които работим относно разкриването на убийците на сестрите Белнейски, не водят към лицето Васил Телбизов. Това заяви пред журналисти окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов по повод тиражираната информация, че осъденият за сводничество пазарджиклия ще бъде набеден за убиец на двете сестри, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пазарджик.
Обвинителят не отрича, че има заподозрени, но Телбизов не е сред тях. Той не коментира и истинността на информацията, че е вземана кръвна проба от осъдения, за да бъде манипулирано разследването.
Близки на Телбизов обаче потвърдиха написаното от Васил до партия “Атака”, но смятат, че реакцията на медиите ще осуети плановете на разследващите. По време на убийството Телбизов наистина е бил в домашен отпуск, тъй като е бил при лек режим в общежитието в Казичене. /БЛИЦ