Животът на две млади момичета – на 22 години и на 26 години – завинаги угасна тази нощ. Убиецът е 35-годишния бивш футболист на „Левски“, рецидивист в нарушаването на законите и в нарушенията на пътя Георги Семерджиев.

Осъждан не веднъж. За последно – на 8 месеца затвор за наркоразпространение. Мъжът има 84 отнети контролни точки, при максимален брой от общо 39 възможни. На 11 юни книжката му е била взета, след като е хванат да кара надрусан с амфетамини и метаамфетамин.

Карал с швейцарска книжка, тъй като българската му е отнета още през 2014 г. Колата-убиец е управлявал с фалшиви номера, а вътре (или в това, което след зловещата катастрофа е останало от нея) са открити незаконно притежавани полицейска палка и син буркан.

Семерджиев шофира бясно, минава на червено, удря се на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски" в такси, колата му се разцепва на две и помита двете млади момичета. Той и спътницата му оцеляват, бягат и изчезват, а ръководеното от Бойко Рашков МВР издирва убиеца с часове.

„След дъжд качулка“ – е казал българският народ. Но трагичната история с погубените два млади живота най-вероятно няма да спре да се преповтаря отново и отново. Поне докато някой не започне да задава въпроси към вътрешния министър – защо Семерджиев не е бил арестуван още на 11 юни, след като е хванат дрогиран зад волана?

Защо не е разследван? Това ли е бил първият път, в който пътната полиция научава, че този човек няма книжка, шофира с коли с фалшиви номера и има отнети повече контролни точки, отколкото изобщо законът позволява да притежава в талона си?

Така ли Бойко Рашков реализира контрола над пътните инциденти, особено с пияни и дрогирани шофьори, които като цунами заливат страната ежечасно – като подчинените му пускат тежките нарушители, рецидивисти, докато междувременно глобяват шофьори за без колан, за да си надуват статистиката?

Законодателното нехайство за промени в нормативната уредба, с която пияните и дрогирани джигити на пътя да бъдат ограничени, също е факт. В рамките на последните две години главният прокурор Иван Гешев отправи към народните представители експертни предложения за промени в НК и НПК, с които се предлагат сериозни мерки срещу шофиралите след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и създали инцидент на пътя.

Бе предложено и създаването на нова разпоредба за отнемане в полза на държавата на моторното превозно средство, когато то е собственост на дееца. Те обаче отлежават по бюрата на депутатите, а на инициативите на главния прокурор се гледа като на нещо, което изобщо не се е случило.

Нещо повече – правосъдната министърка Надежда Йорданова, дори обвини Гешев в „уронване на престижа на съдебната власт“ и в „тежки нарушения“, защото е издал  методически указания за подобряване на организацията на работа на прокуратурата по такива дела.

Подобен мотив, съвсем сериозно и без грам ирония, е част от искането за отстраняването му от ВСС. Докато народните представители се правят на ни чули, ни видели, а правосъдната министърка се мъчи да отстрани главния прокурор с мотива, че се опитва с малкото му налични законови средства поне малко да ограничи пандемията от катастрофи и жертви на пътя – джигитите ще продължат да вилнеят безнаказани или да се отървават с мижави присъди.

Пълният провал на вътрешния министър Рашков, който вчера явно в опит да се пошегува с народа,  заяви, че обществото му давало оценка „Отличен“ 6, също е повече от очевиден и става все по-смъртоносен.

Няколко часа след тежката катастрофа, отнела живота на двете момичета, 22-годишен младеж от Радомир бе убит с изстрел в главата, след свада на улицата. Отново заради липсата на адекватен контрол от страна на МВР, един млад човешки живот е погубен.

Междувременно, същият този вътрешен министър, който буквално доведе нивата на престъпността до нивата от 90-години, се гласи да стане председател на Антикорупционната комисия.

Човекът допускащ смъртта на стотици на пътя, на възрастни хора по малките населени места, побои, грабежи, изнасилвания, телефонни измами, безчинства, незаконни арести, сега е спряган от лидерите на „Продължаваме промяната“ Асен Василев и Кирил Петков, готвещи се отново да хванат кормилото на държавата, за „най-активния“ и „най-почтения“.

Не само, че Бойко Рашков не бива да застава начело на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, защото дотук не е доказал необходимата подготовка за подобен сериозен пост, но е крайно време и някой съвсем на сериозно да попита – защо изобщо този човек още е министър на МВР.

А отговорите ги дължат Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов и Корнелия Нинова -  хората, които управляват държавата и поддържат Рашков като светило. А до тогава, Бог да прости жертвите!

Парадоксалното е, че преди минути Георги Семерджиев бе арестуван, едва след като следователи от Националната следствена служба, са посочили на полицията предполагаемите адреси, на които Семерджиев би могъл да се укрива.

Рашков докара МВР дотам, че полицията не е способна сама да изпълнява основната си функция - оперативно-издирвателна дейност, та се налага указанията да им дават опитните следователи.