"ГЕРБ не са идеологическа партия, те са прагматична партия. Въпросът е доколко БСП ще се отличи от останалите партии", това каза в предаването "Беновска пита" Янаки Стоилов, председател на Комисия по идейно и програмно развитие, анализи, прогнози, пропаганда и агитация в БСП.
 
"В съвременната политика има все по-малко будителство. Когато сме в охолство, не можем да бъдем много будни. Ако успяваш да предаваш знание и разбиране, може да се наречеш будител", заяви социалистът в Деня на народните будители.

"В България рухна държавният социализъм за сметка на един своеобразен капитализъм", коментира Янаки Стоилов.
 
"Не мисля, че БСП трябва да има някакъв Бог или фетиш, на когото да се кланя. Партията има нужда от идеи. Една партия има нужда от постоянно реформиране", каза още той.

"Румен Радев не режисирал проявите на протестиращите", категоричен бе Стоилов.
 
"Не мисля, че сме постигнали някакви големи перспективни успехи като държава при управлението на ГЕРБ", заяви мнението си за сегашното управление на страната той.
 
"Мога да обещая, че ще продължа да бъда последователен в идеите си, както и, че ще представим решения, които да поставят отново България на пътя на развитието. Стремежът е да победим ГЕРБ", заключи Янаки Стоилов.