Насилствена ислямизация тече в големи региони в България, каза депутатът и лидер на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев в Благоевград. Порази тази причина той няма да участва в тържествата за 3 март. Янев посочи, че на някои места се въвеждат фундаментални порядки в образованието.
Той посочи село Рибново, където преди години за директор на местното училище бил назначен Феим Иса, по думите на Янев - незаконно. Той от своя страна назначил за преподавател по задължителен избираем предмет „Ислямизъм" Мурад Бушнак, който няма дори и завършено средно образование.

„Бушнак набира ученици чрез заставяне на родителите да попълват заявление, че децата им искат да изучават задължителен избираем предмет „Ислямизъм", обясни Янев. Тези двамата завземат цялата власт в училището, заставят учителите да се съобразяват с всичко, което те въвеждат - характерно за методите на обучение в Саудитска Арабия, и на учителките започва в самото начало директорът да им прави бележки, че не могат да идват „с освободено облекло" - така, както сте всички вие облечени. След което масово учителите започват да подсказват на децата, най-вече на момичетата, да идват с носии, характерни не за Рибновския край, а за Саудитска Арабия", заяви Янев.

Ръководството на РЗС ще поиска спешна среща с шефа на ДАНС Петко Сертов и с главния прокурор Борис Велчев, на които ще бъдат предоставени всички данни за незаконни действия. /БЛИЦ