Благодаря за организацията на тази среща, която смятам за важна. Съгласен съм, че е закъсняла, но по-добре късно, отколкото никога. Това заяви на лидерската среща, организирана от БСП, председателят на БВ Стефан Янев.

Борисов разкри в аванс истината за срещата му с Нинова НА ЖИВО

На срещата присъстваха още Мустафа Карадайъ и Бойко Борисов.

„Дори да отидем на избори, този диалог е необходим. Всички тук говорим за диалог. Към тази дума бих добавил още една – диалог и взаимодействие. Това е смисълът на нашето присъствие в българския парламент“, каза той.

Нинова с шамар към Петков и Иванов, разобличи схемата за отсъствието им от лидерската среща

„Искам да изкажа задоволството си, че наричаме тази среща лидерска. Лидерите са хора, носещи отговорност, които лидират в тежък момент. Поздравявам всички, които преглъщат личното и партийно его в интерес на България. Това е правилното“, каза той.

По думите му без диалог и взаимодействие партиите не са в състояние да предложат необходимите решения.

Обрат! Борисов загатна за техническо, експертно, програмно правителство, ако...

„Едно от тях е съставянето на правителство. Изброихме важните неща – бюджета и важните въпроси по множеството кризи. Трябва да търсим решения, защото ако за всички български домакинства инфлацията и високите цени на енергията са предизвикателство, за други са сериозен проблем. Говорейки тук, извинявайки се как не можем да намерим решение, заставайки пред съда на българския избирател утре по време на избори, ние нямаме аргументи за пред хората“, заяви Янев.

Според него е важно да има разговори по приоритети и политики.

„Нашите нюанси за тези приоритети могат аргументирано да бъдат обсъждани и да се търси пресечна точка. От наша гледна точка, от името на БВ още веднъж искам да поздравя всички присъстващи и да декларирам, че според нас това е правилния подход“, завърши Янев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук