Бях се приготвил да се концентрирам върху предмета на днешните консултации, но няма как да не отмина нелепостта на обсъждането на нашия председател тук, в президентството на тези консултации. Тук не е мястото да се обсъжда който и да е лидер на политическа партия. Второ, да се говорят откровени неистини. 

Това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев в хода на консултациите при президента относно следващия служебен премиер. 

Повод за думите му бяха думите на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, който се заяде с президента, че "ще му се наложи да избира между Господ и човек на Пеевски". 

Радев влезе в тона на лидера на "Възраждане" и заяви, че отношението му към "споменатата личност" било ясно и нямало нужда от повече коментари.

"От уважение към вас и институцията ви ще отправя тази бележка. Моля ви да не го допускате на тези консултации", добави Цонев. 

"Ще отбележа само, че домовата книга , от която трябва да избирате, към нея Пеевски няма никакво отношение. И това мога да го докажа по много лесен начин", каза още той. 

"Нашето мнение, е, че парламент, в който няма определено мнозинство, което да носи отговорност както по отношение на законодателството, бюджета и изпълнителната власт, е меко казано опасен, защото създава лошо законодателство, на моменти вредно, некачествено. 

Опасен, защото в последните 3-4 години сме били свидетели как финансовата стабилност бе почти взривена от полулизъм.

Най-лесното е когато никой не носи отговорност, да бъде популисти. Затова нашето мнение е, че колкото по бърз приключи работата на този парламент, толкова по-малко опасности ще има за законодателството", коментира заместник-председателя на ПГ на ДПС. 

Надявам се да действате по вашите правомощия в най-кратки срокове, каза още представителят на ДПС относно сформирането на кабинета.