Най-голямото предизвикателство днес е да се спечели доверието на българите, които се умориха и не вярват на никого. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова, която посети днес община Белица, срещна се с кмета Радослав Ревански, след което бе гост на зимния празник в курорта „Семково” в Рила, известен като академичен курорт, предава БГНЕС.
"Нашата цел, на президентската институция, е честни, справедливи и спокойни избори, така че българският гражданин да отиде пред урните и да гласува според съвестта, нагласата и убежденията си, за този който смята, че ще донесе добро на страната. Това е нашата амбиция. Всичко останало - опорочаване на изборите, касиране, не е времето да се говори за него". Така вицепрезидентът отговори на репортерски въпрос дали проблемът с доставката на машините за гласуване би провалило предстоящите парламентарни избори.

„Не ме притеснява злобата на политическите партии в момента, които започнаха предизборната кампания за предстоящите парламентарни на финала на президентските, надявам се разумът да надделее в едната и другата посока. Хората се измориха, не вярват вече и да се спечели доверието им в момента е най-голямото предизвикателство”, каза вицепрезидентът. Илияна Йотова.

„Още при предишното правителство бяхме започнали програмата за развитие на планинските общини. Мога да кажа, че с предишния министър на регионалното развитие Лиляна Павлова имахме много добро разбирателство, работихме заедно по програмата. Европейската програма ще стане факт от 2020 г. нататък, моето завоевание като еврокомисар бе специалното финансиране на планинските региони. Борех се да има целеви пари за планините в Европа. Защото, когато дойдат парите за регионално развитие, те отиват първо по морето, там където има бърза възвращаемост. При планините е по-трудно като достъпност, инфраструктура. Но когато дойдат парите, вярвам, че българските общини ще имат развързани ръце, за да правят това, което е най-добре за тях”, смята Йотова.