Последните два дена доказаха, че отново се придържаме към максимата, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. За пореден път партиите не разчетоха правилно резултата от изборите и продължиха да играят някаква собствена игра.

На моменти изглеждаше като че ли на инат и на лично отмъщение. В продължение на много години омразата започва да става по-силен стимул в политиката, дори по-силен отколкото желанието за власт. Това каза в „Денят започва“ Виктория Василева, бивш народен представител от "Има такъв народ".

„Много се надявах, че партиите този път ще подходят институционално, а за съжаление, голяма част от тях подходиха емоционално и там дойде сблъсъкът на неразбирането“, коментира тя.

Такова чудо не се бе случвало в НС, цяла България ще онемее от постъпката на депутатите БЛИЦ TV

Според нея е погрешна тезата, която анализаторите в много дълъг период от време са насаждали, че изборът на председател на НС, ще обуслови бъдещото мнозинство в парламента.

„Изборът на председател на НС няма общо с последващите разговори дали управлението ще бъде коалиционно или друга форма на бъдещ кабинет. Дори част от партиите повече се притесняваха от това да не им лепнат поредния етикет, че са гласували с някоя политическа партия. По този начин се поставиха линиите дори преди самите разговори“, добави Василева.

Тя смята, че се злоупотребява с искането за прекалена публичност, защото има разговори, които е необходимо да се проведат в спокойна атмосфера без медии.

На въпрос от страна на водещата Христина Христина има ли път назад към политиката за Вас, Василева отговори така: "Винаги имам път към политиката, защото аз никога не съм можела да стоя безучастно и да гледам какво се случва в държавата. Но заради всичко, което натрупах като позитивен и негативен опит все още съм в ролята на зрител.

Ако реша отново да се връщам в политиката, ще взема решението много обмислено и премерено."

Припомняме, че по време на последния работен ден на Василева на предното Народно събрание се случи нещо безпрецедентно. На трибуната се качиха представители на ПП, БСП, "Демократична България" (ДБ), "Има такъв народ" (ИТН), ГЕРБ и ДПС, които признаха колко уважават Василева и какъв голям професионалист е тя, което никога не се случвало в историята на парламента.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук