Обвиняемият като помагач на Симеон Дянков за извършване на престъпление свързано със скандалната приватизация на EVN Иво Прокопиев се превърна в господар на една от рейтинговите телевизии bTV.
Само преди 4 дни босът на "Капитал" гостува в сутрешния блок на същата телевизия, за да бръщолеви, че привличането му към наказателна отговорност е репресивна мярка и да се обяснява, че не финансира партията на авера си Христо Иванов - "ДАЙ България".

Преди минути, Прокопиев бе настанен от придворния си журналист Светльо Иванов в студиото на "120 минути" и бе обсипан с комплименти и угоднически въпроси. Вместо да изчерви скандалния си събеседник с питания за мафиотската приватизация, натрупаното богатство и близостта му с Иван Костов, Цветан Василев и "Агнешките главички", Светльо Иванов му се подмазваше и всячески се опитваше да го изкара мъченик.
Прокопиев не спираше да се хили по време на приятелското интервю


Става все по-ясно, че Светльо Иванов е част от "Агнешките главички". Неговата кариера стартира, след множество пируети в кабинета на мастит рекламен бос. После Иванов се превърна в любимец на кръга "Капитал", а след това дойде ред и на блюдолизническото му интервю със скандалния банкер-беглец Цветан Василев във Виена.

Зрителите тогава останаха удивени, как подозираният в източване на милиарди от КТБ развива необезпокоявано фантасмагориите си, а Светльо Иванов блее отсреща му като теле.

Сега същото се случи и с Прокопиев. Издателят на жълти медии получи ефирно време колкото за трима простосмъртни гости само и само, за да обяснява, че не е извършил престъпление. После разказа и еротичен виц - "Мандатът на Росен Плевнелиев е успешен".

Едва ли ще е чудно, ако bTV покани Прокопиев още пет пъти през следващата седмица. До момента скандалният бизнесмен не е гостувал само в кулинарните предавания на телевизията. Но и за какво му е да го прави, след като водещите и без това го черпят с торти и еклери, вместо да го поставят на мястото му.
 

На Прокопиев, обаче в скоро време ще му се налага да отговаря на въпросите на прокуратурата. А те със сигурност няма да са толкова удобни колкото тези на Светльо Иванов и колетите му от bTV.