"Никой от новите десни не е десен. Приказките на Христо Иванов, че партията му не е нито лява, нито дясна, са глупости, когато зад гърба ти цъфват Иво Прокопиев и кръгът Агнешки главички. Партията на Христо Иванов по-скоро е ляво либерална", каза в студиото на "Офанзива" по Канал 3 политологът Антон Тодоров.

Той критикува обещанията, дадени учредителите на "Да, България":

"Когато се явяват хора като Мануела Малеева и Христо Иванов, които дават заявка, че ще се борят срещу корупцията, веднага се сещаме за едно семейство тенисисти, които са купили апетитен имот само за 200-300 долара до болница "Токуда".", заяви Тодоров, визирайки спортен комплекс "Малееви".

Приватизацията е направена по най-бандитски начин с участието на хора от кръговете на "Агнешките главички" и "Капитал". Не вярвайте на тези хора - това, което говорят, няма връзка с това, което правят.", категоричен е Тодоров. По думите му американското посолство поставило похлупак върху "Агнешките главички" и ги превърнало в свои "диспечери".

"Тези хора са диспечери на интереси, които могат да търгуват с пари и влияние.", обясни Антон Тодоров и посочи, че Прокопиев и приближените му са изпълнявали поръчки на САЩ и Сорос.