Президентът Георги Първанов свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност от 15.00 часа. Доклади ще изнесат министърът на отбраната Николай Цонев и началникът на Генералния щаб генерал Златан Стойков.
Ще бъдат обсъдени целите и принципите при подготовката на нов закон за отбраната и въоръжените сили, както и резултатите от служебната проверка на инцидента в Челопечене, състоянието на безопасността на складовете за бойни припаси и гориво смазочни материали в армията и мерките за ускоряване на процеса на утилизация на излишните боеприпаси.
Членове на Съвета са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, председателят на Държавна агенция “Национална сигурност”, началникът на ГЩ и председателите на парламентарните групи.

Парламентът ще обсъди утре на първо четене промени в Закона за обществените поръчки и в Кодекса за социално осигуряване. В дневния ред на заседанието от 9.00 ч. е предвидено разглеждането и на първо четене на законопроекта за публичност на лобизма, внесен от депутатите от ОДС Любен Дилов и Ася Михайлова и на законопроекта за публичност на лобистката дейност, внесен от Бойко Великов от Коалиция за България.
Редовното заседание на Министерски съвет ще започне в 10.00 ч.
Кметът на София Бойко Борисов ще присъства утре в 10.30 ч. на символичната първа копка на нова детска градина в район Красно село / до бл. 204 и 142 ОУ в местността Плавателен канал /. Детско заведение е с капацитет 150 деца и ще бъде изградено за 18 месеца.
Кръгла маса на тема „Българското училище в чужбина. Състояние, проблеми и перспективи” ще се проведе в Министерството на образованието и науката. Форумът ще започне в 10.00 ч. и ще бъде открит от заместник – председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Йордан Янев.
Коалиция „България без цианиди” и партия „Зелените” ще дадат пресконференция от 12.00 в София прес. Темата е за инвестиционни намерения за златодобив с цианиди в рудник до Крумовград.
Ръководството на АЕЦ “Козлодуй” ще даде пресконференция днес по повод тиражираните през последните дни коментари за качеството на използваното в АЕЦ свежо ядрено гориво за 1000-мегаватовите 5 и 6 енергоблок. Брифингът ще е от 10.30 ч. в Представителството на атомната централа на ул. "Веслец" №16.
Политическа партия ЛИДЕР, ВМРО и Земеделски народен съюз /ЗНС/ организират пресконференция в БТА на тема: “Преди доклада на Европейската комисия - за правилата и отговорностите”. Участниците са председателят на партия ЛИДЕР Кънчо Филипов, лидерът на МВРО Красимир Каракачанов и председателят на ЗНС Стефан Личев.  /БЛИЦ