Софийският апелативен съд реши Кристина Дунчева, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански, да остане в ареста, съобщава Нова телевизия. 

Според магистратите има достатъчно доказателства, че обвиняемата е извършила престъплението. Те подчертаха, че жертвите са умъртвени по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Според съда няма опасност обвиняемата да се укрие, но може да извърши друго престъпление. 

Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца, се изправя пред съда
Дунчева не беше конвоирана в съда. Постъпила е декларация от нея, че не желае да участва в заседанието по здравословни причини.

Нейният адвокат обясни, че имала тежко психично разстройство и на моменти дори изпада в безтегловност. Той поиска по-лека мярка и изрази съмнение, че може друг да е извършил убийството на двете деца – момче и момиче, съответно на 5 и 3 години.

"Не мога да кажа дали разбира какво се е случило. Не говори за това. Само питаше дали ще я пуснат и кога. Само мълчи и гледа в една точка. Гледам да не я разпитвам, не съм сигурен в какво състояние е. Всичко може да е в нейна вреда", обясни адвокатът.

Кристина Дунчева е подведена под отговорност за тежко умишлено престъпление.

Тепърва предстои изясняване на психическото й състояние. Ако бъде призната за виновна, я грозят не по-малко от 10 години лишаване от свобода.

Трагедията, която потресе Сандански и странатa се случи на 19 ноември. Тогава близки и полицията се натъкнаха на телата на двете малки деца убити в семейната им къща. Там беше намерена и майката Кристина Дунчева, която беше обвинена за тежкото престъпление ден по-късно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ