Близките на децата Васил и Ивон, които бяха убити от майка им в Сандански не искат да се разлепват техни некролози. Траурното шествие на момиченцето на 3 години и братчето му на 5 е насрочено днес за 9:30 сутринта.

Опелото ще бъде в 10 в църквата на гробищния парк. Това пишат във Фейсбук близки на децата и семейството, които разкриват, че молбата им е тази информация да стигне до повече хора в града, тъй като няма да има разлепени некролози.

Сандански е потресен от жестокото убийство. Снощи десетки жители на града излязоха със свещи и по този начин почетоха паметта на убитите деца.Независимо от жестокостта на престъплението, все пак се намират и хора, които коментират, че то е могло да бъде предотвратено, ако някой е бил забелязал психичното състояние на майката и опитите й да се спаси от домашно насилие.

Кристина, която закла децата си: Искаха да ми ги вземат! Нека ми ги вземат сега

Самата Кристина е подавала жалба в полицията, в което разказва, че е била жестоко малтретирана от съпруга си Георги.


Негови роднини обаче твърдят, че тя е имала симптоми на шизофрения, които били скривани от нейните родители.

Вчера бе определена мярката на Кристина и бе повдигнато обвинение от прокуратурата, според което дечицата са били убити по особено жесток и мъчителен начин с два ножа и сатър. Арестът е 72 часа арест и вероятно ще бъде удължен.

Ето и какво пише в една от групите за Сандански във Фейсбук:

"Скъпи съграждани, по обясними причини близките на Васил и Ивон не желаят да се разлепват некролози.

Информират Ви, че погребението ще бъде утре (21 ноември), в 9:30ч ще се тръгне от домът на Георги и децата, а в 10:00ч ще бъде опелото в църквата на гробищния парк.

Публикацията е по молба на близките с цел приятели и познати, които искат да изпратят децата в последния им път да са информирани, тъй като няма разлепени некролози!"ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ