Задържаният след гонка с полицията на “Ломско шосе” в София Димитър Софрониев по прякор Амебата остава в ареста. СГС остави без уважение жалбата на Софрониев срещу определението на СРС, с което беше оставен за постоянно в ареста. Решението на съда е окончателно и не подлежи на промяна

Амебата от бясната гонка в София посърна след тези думи на софийски съдия

Въззивният съд намери, че мярката “задържане под стража” наложена на Софрониев от СРС представлява разумно ограничение спрямо обвиняемия поради предишни негови провинения.

На 30 януари тази година Димитър Софрониев беше задържан след гонка с полицията, след като многократно отказва да се подчини на опитите на органите на реда да го спрат и извършва множество нарушения. Той дори се заключи в колата си преди да бъде задържан от полицията. В съда дойде и дамата, която придружаваше Софрониев в автомобила по време на инцидента.

Командос оцени действията на полицаите при зрелищния арест на Амебата в София

При преследването беглецът удари три цивилни и една патрулка. Двама полицаи бяха леко ранени. 

От защитата поискаха по-лека мярка за неотклонение. Беше подчертано, че" не е било дадено своеобразно разпореждане за спиране на Софрониев от полицейския автомобил", освен това няма данни за това, че е карал с висока скорост.

Полицаите от бясната гонка с Амебата в София с първи думи след екшъна

От СГС заявиха, че обвиняемият е минал през пешеходна пътека без да пропусне пешеходците и поради извършеното нарушение полицията е последвала обвиняемия. Беше подчертано, че органите на реда са използвали както светлинен, така и звуков сигнал за спиране на Софрониев, но именно поради това обвиняемият е увеличил скоростта.

От съда посочиха, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие. Обвинението напомни, че обвиняемият се е заключил в автомобила си.

От защитата на Софрониев отбелязаха, че всички съвременни автомобили се самозаключват, когато не са в движение и подчертаха, че няма доказателства за това, че Софрониев се е заключил.Обвиняемият помоли да му бъде наложена по-лека мярка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук