Известният в Сандански и Петричко хотелиер Красимир Хиджев, Ангел Гърдев, Христо Иванов от село Йоаким Груево, както и известният от Столипиново пласьор на наркотици Янко Камберов- Чечи са заловените по време на сделка с близо един килограм хероин край Пловдив, пише trafficnews.

Тримата пловдивчани бяха задържани при полицейска акция на Криминална полиция по време на предаване на пратката с хероина в дома на един от тях в село Йоаким Груево.

Иванов и Гърдев са взели дрогата от Хиджев, който е бил в Сандански и са я транспортирали до Пловдив. По-късно са имали среща с Камберов в Йоаким Груево, за да предадат пратката на него.  По данни на прокуратурата  наркотичното вещество е било предназначено за разпространение в квартал „Столипиново“ . 

Така по време на срещата им е била извършена спецакция съвместно  от полицията в Пловдив и Благоевград. 

Тримата мъже са били спипани в Йоаким Груево при предаване на пратката, а паралелно с това е бил задържан  и Хиджев, в чийто дом и хотели часове криминалистите са обискирали. Там те са попаднали на още количество дрога, както и нарколаборатория.

След арестите  Окръжна прокуратура – Пловдив  внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо четиримата мъже. В петък те се изправиха пред магистратите с искане за по-лека мярка за неотклонение. Съдът обаче прецени да ги остави зад решетките, предвид количеството наркотик, което са смятали да пласират из пловдивския  квартал.

Определението на магистратите не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативен съд- Пловдив. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук