Ченгета погнаха за информация мутрите на скандалния кмет на Галиче Ценко Чоков, като ги увещават да свидетелстват срещу конкурентната им в Северозапада групировка на Цветомир Ценов-Квиц, разкриват източници от ъндърграунда. Според слуховете дори обвиненият за главатар на банда за лихварство Чоков също попаднал под убежденията на криминалисти и прокурори. Всяко съдействие на властите е своеобразна разменна монета за по-леко наказание, коментират кримигероите, пише "Конкурент".

Бруталната групировка на арестувания след акция на антомафиотите Квиц била основният опонент в разпределянето на лъвския пай от заграбени имоти, лихварство и наркотици на тази на скандалния кмет Чоков. Въпреки мълвите във Врачанско, че двамата главатари се споразумели за формално разпределение на територии, враждата между тях не стихвала и те винаги били на нож. Десетки палежи в региона се свързват именно с крамолата между групировките.
 Квиц е страшилището на Северозапада

Квиц и компания бяха окошарени след масирана спецакция в Монтана, Козлодуй, Гложене и редица други населени места в Северозападна България. При обиските на къщите на 7-те арестувани мутри бяха открити огромни количества наркотици, стотици хиляди левове, различни незаконни оръжия и зловещи уреди за мъчения. Заедно с парите сред лихварите от групата били намерени и дълги списъци на длъжници от целия регион. Ченгетата все още издирват под дърво и камък и един от най-доверените хора на Ценов - Цветан Тинчев, по-известен като Ландърса.

По непотвърдена информация той ръководел наказателната бригада, която освен с побоища, трошене на кости и палежи събирала дълговете чрез извращения и изнасилвания на жертвите. По време на акцията къщата на Ландърса също била щурмувана, но той не бил там. Полицията имала оперативна информация, че Тинчев се укрива в Бургас, където тамошните ченгета продължават да го търсят. Според един от окошарените бандити, който пропял обаче, лейтенантът на Квиц се криел в предварително подготвено за подобни случаи убежище в Кнежа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!