"Вчера говорих със сестра си по телефона в ареста. Моите впечатления с а, че тя е един сдъвкан и изплют човек, който в продължение на много години е изтезаван брутално. Тя е изтезавана психически. Последните месеци почна много често да ми звъни и да се оплаква от тормоза у дома, затова я посъветвах да се прибере вкъщи, за сезираме институциите, да наемем адвокат и да се приключи с този ужас", това коментира в телевизионно интервю братът на Кристина - майката, задържана за убийството на двете си деца в Сандански, Илиян Дунчев.

"За убийството на децата не сме говорили с нея. Според мен тя все още не осъзнава какво е станало с децата й. Не говори за тях.

Самият аз също не водя разговорите ни към тази тема, защото не знам как ще реагира и до какво ще доведе това", коментира Дунчев.
 
"Психиката ѝ е разбита, лабилна. Тя спечели делото срещу бащата на децата си за домашно насилие и оттогава усещам една утеха в нея, защото преди това тя много се страхуваше за това дело, тя беше изгубила всякакво доверие, че някой може да ѝ помогне и че ще бъде признато едно престъпление, извършвано с години буквално в задния двор на полицията, защото къщата им е по-близко до Районното управление, отколкото служебния полицейски паркинг", разказа братът.

"То не е било само психическо насилие, а и физическо. От последния побой тя си има медицинско за лека телесна повреда", уточни той.

На делото, което Кристина спечели за домашно насилие, тя самата не присъства. Тя винаги ме е питали дали може да се гледат делата в нейното отсъствие, защото не се чувства добре психически, както и че не желае да вижда съпруга си Георги. 

Това коментира още по бТВ адвокатът на Кристина, задържана за убийството на двете й деца в Сандански, Маньо Алексиев. 

Делото за защита от домашно насилие на Кристина започна преди убийството на децата. Първият сигнал до 112, който Кристина подава е от октоври 2020 година. След като двамата съпрузи подписват предупредителни полицейски протоколи един към друг тя се прибира в дома на своите родители, придружена от полицаите, коментира той.

Срещнах се с нея и след убийството на децата. Тя не отговаряше и не реагираше на моите въпроси. Гледаше в една точка и в един момент каза само: "Съжалявам за всичко, което се е случило.", разказа юристът.

Мисля, че в онзи момент тя беше неадекватно, напълно изключила, аз нямах контакт с нея, не реагираше на въпросите ми, допълни той.

Кристина се страхуваше за децата си, че ще й ги вземат, постоянно го повтаряше. Тя вярваше, че никой няма да й помогне, тъй като мъжа й е с големи протекции в районното управление, обясни братът на Кристина - Илиян Дунчев.
  
Преди да срещне Георги, тя не е проявявала такава психическа лабилност. Никога не е проявявала агресия, затова и се съмнявам тя да е физическия извършител на това деяние. Съмнявам се, че бащата е отговорен. Помислете само - кой нормален човек ще чака 4 часа свидетели, за да си влезе вкъщи, разказа братът.

При една от срещите ни с Кристина около 1-2 седмици преди убийството на децата тя беше изключително покрусен. Тя повтаряше, че не вярва на никого, че той има много силни позиции в Сандански, че всички били на негова страна - и полиция, и съд, и щял да й вземе децата. Разказваше ми, че той се опитвал да възпитава децата по макаренковски.

Но буди абсолютно недоумение факта, че в деня, в който става убийството, Георги в 12,30 часа през нощта отива в дома на родителите й, придружен от полицаи, извлича децата с одеалата им въпреки че родителите и самата Кристина изразяват ясно несъгласие с тези му действия. Аз като юрист държа да отбележа, че той не е имал никакви основания да взима децата по този начин, още повече, че е действал с протекции от страна на полицията, коментира юристът. 

 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!