Откраднаха аудито на дупнишкия Джейсън Стейтъм – Димо Кацарски, наречен така заради приликата си със звездния актьор. Колата била паркирана пред дома му на ул. “Руен” в Дупница. Сигнал за кражбата е подаден в РУ – Дупница около 1,30 часа през нощта на четвъртък срещу петък, пише struma.bg.

Веднага аудито е обявено за общодържавно издирване. На място са пристигнали криминалисти от РУ – Дупница, за да търсят следи от крадците. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.Димо Кацарски е син на строителния предприемач Костадин Кацарски. Братът на Димо – Евгени, излежава 14-годишна присъда в затвора в Бобов дол за убийството на жена си Даниела преди 7 г.

Съседи заявиха, че Димо Кацарски помага на баща си в строителния бизнес. Семейството разполага с няколко автомобила, които се използват и от бащата, и от сина.

Освен приликата си с актьора Джейсън Стейтъм Димо Кацарски е известен в Дупница и с интересното си хоби – гмуркане.

Димо Кацарски няма криминално минало. Пред разследващия полицай е заявил, че не дължи на никого пари, никой не го е заплашвал.

Разследването продължава. Привикват се на разпит лица от кримиконтингента в Дупнишко, свързани с кражби на автомобили и части от тях.

Това е първата кражба на автомобил в Дупница и околните общини за тази година. През 2020 г. обект на кражби бяха няколко автомобила на туристи, отседнали в хотели в Сапарева баня.

Полицаи коментират, че пернишката мафия за кражба на скъпи автомобили има пипала и в Дупница. Обучени крадци за минути разкодират луксозните автомобили чрез лаптопи и ги подкарват към гаражите в Перник, където ги разкомплектоват.