Окръжният съд в Перник остави в ареста задържания за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в пернишкото село Кладница. 

В хода на съдебното заседание стана ясно, че причина за смъртта на бизнесмена е интоксикация с хлороформ, съобщава БНТ.

Обвиняемият за убийството на Удо Ланге - Борислав Панев, заяви пред съда, че не е извършвал никакво престъпление и поиска да не бъде оставян в ареста. Адвокатката му пледира, че обвинението се базира само на показанията на Елизабет Ланге, съпруга на убития бизнесмен. Те били дадени на 14 август, след като Елизабет е била задържана от МВР в продължение на 14 часа. При този разпит тя е дала диаметрално противоположни на показанията, дадени от нея на 12 август, ден след убийството на Удо Ланге.

Прокуратурата подкрепи искането си с факта, че според доказателствата именно Борислав Панев умишлено е убил Удо Ланге. В дома на Панев били намерени доказателства за съпричастността му към престъплението. Притежавал и боеприпаси, за които нямал разрешение. Панев вече е осъждан за обсебване, измама и длъжностно присвояване в големи размери.

Според заключението на съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта на Удо Ланге е отравяне с хлороформ.

От разпита на Елизабет Ланге става ясно, че  той е замислял убийството от месеци.

Според данните по делото Панев е стрелял със специално оръжие тейзър (електрошок), след това запушил устата и носа на жертвата с памук, напоен с хлороформ. Последното причинило смъртта.

Според разследващите 57-годишният Борислав Панев е близък на семейството и има лични и професионални отношения със съпругата на жертвата Елизабет Ланге. От няколко години той е работил за семейния бизнес на Ланге, свързан с двете пекарни на семейството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук