Мащабната издирвателна акция в Хасковско след нападение с огнестрелно оръжие доведе до арест на заподозрян, предаде bTV.

В следобедните часове на днешния ден полицията е арестувала мъж, който отговаря на търсения за опит за убийство Бейсим Салиф.  

В момента се уточнява самоличността на задържания, съобщава още bTV.Припомняме, че Салиф има бойно оръжие в себе си и при снощната свада е ранил жена.

Началникът на хасковската полиция ст.комисар Венцислав Кирчев обясни по-рано, че скандалът е избухнал заради животни, преминаващи през имота на единия от жителите на село Сърница в Хасковско.55-годишният бил нападнат от свои съседи, като извадил нож и с него нанесъл прорезни рани по ръката на жената. След това извадил незаконна пушка и стрелял по 43-годишен мъж и избягал.

Според полицията става дума за опит за убийство.

Салиф избягал в гориста местност, като оръжието било намерено, но Кирчев уточни, че издирваният има в себе си друга пушка и се смята за опасен.Има регистрации за кражби и противозаконно държане на взривни вещества. Не са верни информациите, че се е барикадирал в къща.

Издирването продължава. Ангажирани са полицаи, жандармеристи, граничари и барети от отряда за борба с тероризма.

Бейсим има регистрации за кражби и съхранение на взривни вещества. Неофициално се говори, че като войник е избягал от казармата и в продължение на 25 дни го търсили по балканите.

Той се издирва за опит за убийство. Предприети са заградителни действия за неговото издирване. В акцията ще бъде включено следово куче. Полицията призовава гражданите да бъдат внимателни, и ако забележат издирвания, веднага да сигнализират на тел.112.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!