Приличащият на клошар французин, който отнесе глоба за хулиганство, уринирал пред очите на минувачи, както и деца. Това разкриха в съда полицаите, които са били изпратени след сигнала за буйстващия мъж.

74-годишният се облекчавал на пешеходната зона в центъра на града, в близост до павилион, а наблизо стоели на пейка деца, пише 24smolian.com.

Глоба в размер на 400 лева бе наложена на 74-годишен френски гражданин. Решението е на Районния съд в Смолян по Указа за борба с дребното хулиганство.

Собственичка на търговски обект в областния град е подала сигнал за агресивно поведение на французина, изразяващо се в разхвърляне на изложената стока-сувенири, и замервайки я с нея.

Пристигналият на мястото екип на РУ-Смолян установява самоличността на лицето, като същото, под явно въздействие на алкохол, продължава да извършва непристойни действия и демонстрации против установения обществен ред на публично място в присъствие на много хора.

При опит да бъде задържан, френският гражданин оказал съпротива, удряйки по главата с предмет полицейския служител.

Пробата му отчела над 1,2 промила. В съда стана ясно, че французинът преди това блъскал столове в заведение, намиращо се наблизо.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук