Окръжният съд в Стара Загора отказа да промени в по-лека мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 25-годишния Пламен Друмев-Гудето, който бе закопчан след екшън на 21 март в родния му Казанлък, пише "Монитор". 

Младият мъж бе бит с палка от униформен служител на реда след близо едночасово преследване с автомобили по улиците. По него са били произведени няколко изстрела с бойни и стоп патрони, а по време на побоя му е бил изкъртен и зъб.

Първоначалното обвинение беше за хулиганство и възпрепятстване силите на реда. В хода на досъдебното разследване малко преди да изтече първоначалният краен 2-месечен срок за ареста му е повдигнато ново - за престъпление в условията на опасен рецидив.

Това е дало основание първо на районния съд в Казанлък, а  след това и на старозагорския окръжен да откаже по-лека мярка.

Мотивите са, че опасността обвиняемият да извърши друго престъпление и да се укрие е реална, тъй като имало доказателства, че поддържа близки отношения с криминално проявени лица и че употребява наркотични вещества, под влияние на които е бил към момента на извършване на проверката.

Новото обвинение дава възможност разследващите да задържат Гудето за срок от поне 8 месеца, коментират юристи, запознати с хода на разследването.

По техни данни прокуратурата в Казанлък е образувала досъдебно производство и срещу участвалите в преследването и нанесения побой служители на РУ „Полиция“ не се знаело дали те са отстранени от работа.

Стрелбата и побоят на младия мъж, който е с присъда и за кражба, станаха публично достояние, след като бяха заснети от свидетел и клипът публикуван в социалните мрежи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ