Окръжният съд в Добрич остави за постоянно в ареста 35-годишния Ивелин Демиров, обвинен в убийството на мъж от Добрич. Тежкото умишлено престъпление е станало на 22 октомври в града, пише Про Нюз Добрич.

Ивелин и убития Али Сабри са вуйчо и племенник. Във фаталния ден двамата са били пияни и, по думите на обвиняемия, надрусани.

Между тях възникнал бурен скандал. Пред съда племенникът заяви, че роднината му го предизвикал, говорейки обиди за брат му и майка му. На Ивелин му причерняло. Последвал побой, фатален за по-възрастния мъж. Ивелин си тръгнал, а на другия ден вуйчото бил намерен мъртъв от близки.

За такова тежко умишлено престъпление предвиденото наказание е от 10 до 20 години затвор. Държавното обвинение поиска постоянна мярка „задържане под стража“ с мотива, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Служебният адвокат на обвиняемия не възрази, а самият Ивелин поиска домашен арест с думите: „Аз не съм избягал.“ Той пожела преди да го отведат в ареста да се види със семейството си.

35-годишният мъж бил родом от Варна. До момента не е осъждан. Без образование е, живее с жена си на семейни начала, работи.

Постоянната мярка за неотклонение „задържане под стража“ влиза в действие веднага и може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Припомняме, че преди дни Добричка област бе разтърсена от друго зловещо престъпление. На 22 октомври сутринта в село Соколово бе открит трупа на немски гражданин. Малко по-късно стана ясно, че извършители на зверството са двама негови сънародници - баща и син. 

Както БЛИЦ съобщи, тази вечер стана ясно, че 35-годишна жена е арестувана за убийството на 28-годишния си приятел. Сигналът за престъплението, извършено в пловдивския кв. "Христо Ботев", е получен на 21 октомври. 

 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ